Leta i den här bloggen

fredag 1 oktober 2010

Stege nästa.. eller nästa steg Dag 2.

Hjälp, Långarydssläkten.
Det var dessa som hade konsert igår.
Vaknade utvilad och saknade Maria. Tittade ut genom fönstret och såg en donna sittande som en sjöjungfru på bryggan och mata svanar. De var tama och åt ur hennes hand, gott nytt bröd. Tur att vi inte är på safari för hon vill mata alla djur. Hon hittade en vildkatt på rastplatsen i går. Kollade en gång extra så den inte låg i baksätet för vidare transport. Våjjne, våjjne.!
Frukostbullarna ??


Bryggorna låg intill husen och där fanns även båtplatser så man kan föreställa sig att det är
liv och rörelse i hamnen på sommaren.

Vi planerade för en utflykt till staden STEGE som endast låg 15 km bort. En medeltida stad med ett typiskt danskt gemyt. Torg, affärer och mysiga krogar. Blåsten höll i men vi står ju stadigt både hon och jag. Vi stilade upp oss och åkte iväg.

Här passerade vi stadsgränsen och for fort som f-n
igenom stadsorten på jakt efter något att inhandla
och vi kände riktigt hur HA-begäret grep tag i oss.


Här inne på denna underbara bakgård åt vi en lätt lunch nachos, kyckling och bacon och ett litet glas därtill. Killen höll på att blåsa mig på 40 spänn, men han tyckte kanske att vi såg rika ut.Ännu en pittoresk bakgård där Maria drömmer sig bort.
Du skulle kanske valt lackskorna?

Sen for vi hemåt för att få en skön vila före supén som hon skulle laga till min ära.
Hjälp kan man ta ett lavemang.

Vi gick en skön promenad före också, Hon joggade runt men jag promenerade lojt runt med min kamera. Därefter förenades vi i en drink före maten.Här kan man se hur nära bostäderna som seglarna ligger.
Vi såg varken till snedseglare eller tatuerade sjömänTrötta, förblåsta och mätta sökte vi oss till ejderdunen efter kl 23.00


Denna vackra svan får avsluta den fantastiska dagen.

Dag 3 kommer senare!

Inga kommentarer: