Leta i den här bloggen

måndag 31 oktober 2016

På resande fot...........


Han hade gått i ide redan i augusti. Vilket härligt jobb. Stod länge och kollade. Tyckte att han flörtblinkade med mig. Skönt tänkte jag "nu är man på banan igen". Min sjuka humor.!

Tornet på domkyrkan. Var inne och bevittnade ett bröllop samt tände ljus. Går ofta in i kyrkor som vi passerar. Sitter ner ett tag och får ett lugn som jag inte finner någon annanstans . Ja, så är det bara!

Härlig vecka, men livet går vidare mot nya djärva /nåja/ mål. Har i alla fall gjort ett bildspel av veckan och det är kul för oss att gå tillbaka till om några år.
Våra gäster slipper att tröttas med detta.Jag har även fått deltaga i en släktträff i höst. Själv är jag syskonlös och hur kul är det att festa med sig själv. Eller?
I alla fall så började dagen med ett besök på Torpa museum i Småland. Lyckades samla ihop syskonen på trappan till ett litet torp som tillhört en del förfäder till dem.


Efter vår utflykt så blev det gemensam middag hos paret Hammar som pågick framåt småtimmarna Tack för en trevlig dag.

Sen måste jag också berätta om mitt livs första ishockeymatch. Det blev Göteborg-Leksand.  Fick följa med mannen på hans present hotell+upplevelse. Leksand har sedan pojkåren varit "laget". Och vem överger sitt lag helst i svåra stunder som de för tillfället har. Nio tusen personer bestod publiken av. Kom som tur var sidan om en kille som egentligen var göteborgare. Allt var fantastiskt fint i början med ljus, musik och så då huvudrollsinnehavarna. Tur i alla fall att inte Bengt hade sin Leksandsceps i denna stund. För vi fick vänta länge på målet. Då STOD vi upp och applåderade tillsammans med bänkkamraten och andra tillresta leksingar. De som satt bakom oss var inte nådiga efter detta. Jag skulle kunna nita dem. Bengt lugnade mig och sa att så här är det. Jag applåderade inte på Göteborg en endaste gång efter detta. En upplevelse rikare och egentligen var det jättetrevligt hela kvällen.

Nu är det i alla fall slut på sommaren. Hösten har haft sina vackra dagar också.Hörde på radion idag att snö kan dyka upp här närsomhelst.
Man får leta upp sina broddar och stappla ut ändå.Rullade upp på morgonen och möttes av en fantastisk utsikt som nästan gjorde mig religiös Amen..
/fotat från gästrummet hos dottern/

Snacka om turné. Nappade på ett erbjudande från dottern och även min svärson som tyckte att det var ett tag sedan som jag gästat dem. Så det var bara att packa lilla väskan och ge sig ut i vida världen igen.
Hann ta en bild då vi susade upp på infarten. Kaffesugna till max men en färgexplosion kan inte missas.
Tog min specialgjorda vandringsstav dagen efter och gick rakt ut i skogen. Lotta börjar kunna trakten runt knutarna men vi lät oss tystas av fågelsång, doften av fuktig gjord och skönheten i naturen.

Ännu en liten lill-semester. Underbara dagar och underbart god mat. etc etc.
När man inte kan bada i sjön får det bli bad i tunnan. 39 grader och en massa tända ljus runt om.
     Det var en fantastisk upplevelse.  Tack för fina dagar.!

Mycket blev det idag, och på fredag ska jag till Alingsås och hälsa på sonen. Tredje året i följd som jag följer "up to light" arrangemangen. En tradition som är jättetrevlig.


Kram från mig till dig!

Tack för att ni tog er tid att dela upplevelserna
med mig.

1 kommentar:

Flingan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.