Leta i den här bloggen

måndag 29 november 2010

Adventsstake för synskadade

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas  att fira få advent.

Det var när barnen var små som det skulle vara lite extra vid frukostbordet. Allra viktigast för dem var att få hantera tändstickorna.
Man tog fram en vattenkanna inom räckhåll och sedan var det rena showen. Det hostades och pustades framför ljuset så de kunde få tända det en gång till.
Man kunde inte låta bli att dra på smilet för det var så varje år. Ja, det var då det.


I förra veckan var jag med ett sällskap på tjugo personer ute på Vallhallaparken och åt på restaurangskolan.
Nja, det var ju bättre plats här men lite långt ute för oss icke bilburna. Maten var helt OK men festprissar som vi är så blev vinet dyrare än maten!! För det första så fick vi kanske 3 dl knappt i ett glas och jag tänkte när hon slog upp att det var nog slatten som blev över. När vi skulle ha varmrätt/nu var det faktiskt de andra också som hade druckit upp/ så vi fick ju be om ett glas till. Lika förbannat lite denna gång. Redan där skulle man ifrågasatt mängden. Sen blev det fart på oss pensionärer när det skulle betalas för de tog 65 kronor glaset. Alltså 130 kr för lite vin som vi sippade på och ingen info någonstans om priset. Som tur var så var det några som höjde rösten och det lovades att klagomålen skulle framföras till prissättaren.

De hade ett otroligt vackert fönsterparti i trappupp-gången.

Den här veckan har det blivit riktig vargavinter. I alla fall så tycker vi skåningar det. Bara det inte hade blåst så hade det varit riktigt behagligt. Ok man sparar in på rouget för det får man alldeles gratis vid utgång.
Till söndagen satte vi upp ljusdekorationen på balkongen och det blir då dubbelt så grannt när det ligger snö på mark och tak.
Likaså i smårummen blev det lite ljusmys. Allt för grannarna mittöver.

Gick ut en liten sväng på julskyltningen och köpte en julklapp sen var vi nöjda och ilade hem till glöggen.


Nu ska jag göra Janssons eller Jönssons frestelse till middag imorgon
och ta mig en kvällskopp framför TV:n
Ha det så bra i veckan och jäkta inte livet av er för det blir jul ändå.Inga kommentarer: